Рада Європи: пандемія привела до буму домашнього насильства

Сьогодні Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич заявила напередодні, що спалах пандемії коронавіруса призвів до зростання насильства в сім’ї.

«В той час, як більшість людей залишаються вдома і працюють перед комп’ютерами через нові обмеженння по всьому світу, в Інтернеті ми багато чуємо про сексуальні домагання і насильство в сім’ї, а також відстеження людей в соціальних мережах, відправлення сумнівних повідомлень і різних формах залякування»,- написала Пейчіновіч-Бурич.

За її словами, одним з найважливіших принципів, на яких заснована Рада Європи, є запобігання і боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством.

«У нас є цілодобові телефонні лінії, є люди, які готові консультувати жінок і людей, які постраждали від домашнього насильства. Ми готові швидко відреагувати і забезпечити охорону поліції»,- додала вона.

Пейчіновіч-Бурич робить висновок, що обмежувальні заходи являють собою серйозну проблему, але вони жодним чином не повинні сприяти насильству щодо жінок і дітей.