Індійські фермери організували національний страйк

Як повідомляє AFP, дороги, транспортні послуги та ринки були закриті в деяких частинах Індії через страйк фермерів, які протестують проти нових сільськогосподарських законів.

Вплив страйку, який підтримали кілька опозиційних партій, найбільш помітно в північних штатах Пенджаб і Хар’яна, де в більшості міст закриті ринки та заправні станції.

Реакція на страйки в більшості інших штатів, де працюють ринки, неоднозначна. Залізничне сполучення постраждало в деяких регіонах.

Фермери і ліві регіональні партії проводять демонстрації в декількох поселеннях, включаючи Бангалор, Хайдарабад і Калькутту.

Фермери наполягають на скасуванні трьох законів, що стосуються сільськогосподарського сектора, прийнятих парламентом у вересні.

Сотні тисяч протестуючих фермерів знаходяться на кордоні Делі вже 12 днів після того, як поліція перешкодила їм в’їхати до столиці. Багато доріг, що ведуть до міста, заблоковані. Проїд дозволений тільки машинам швидкої допомоги та іншим транспортним засобам спеціального призначення.

Уряд Індії стверджує, що нові закони спрямовані на звільнення селян від застарілої ринкової системи і посередників. Влада обіцяє вигідніші ціни.

Однак фермери скаржаться, що закони принесуть користь великим компаніям і приберуть систему, яка гарантує їм мінімальні ціни на їх продукцію, а також захищає їх від ринкових примх.

Поки переговори між представниками фермерів і урядом не увінчалися успіхом. Наступний раунд переговорів відбудеться завтра в Нью-Делі.