В Україні ввели IBAN

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN почав використовуватися в нашій країні. Уже з 1 листопада 2019 року використання даного виду рахунку стане обов’язковим.

Відзначимо, що вже з 5 серпня цього року нові рахунки в банках почали відкривати виключно в новому форматі, який повністю відповідає вимогам функціонування міжнародної банківської системи.

В НБУ додали, що до 31 жовтня цього року клієнти банків нашої країни можуть вказувати при грошових переказах реквізити нового і старого формату. Крім того, за цей термін банки повинні самостійно перевести формат існуючих рахунків до міжнародних стандартів.

Читайте також: Третина європейців не має гроші на відпустку

Важливо знати, що всі рахунки, відкриті в колишньому форматі, є дійсними. Однак, вже після 1 листопада перевести гроші без використовування рахунку формату IBAN буде неможливим.

Використання нового формату буде обов’язковим при внутрішніх і міжнародних переказах, як в національній валюті, так і в гривні.

У НБУ відзначили, що перехід на новий формат рахунків спрямований на інтеграцію національного і загальноєвропейського банківського управління та дозволить прискорити рух грошей на континенті і швидше ідентифікувати платників.