Клінічні випробування вакцини від коронавіруса на дітях припинені

Припинено вивчення вакцини проти коронавіруса Oxford-AstraZeneca у дітей. Рішення буде діяти, поки британський регулюючий орган розслідує можливий зв’язок з появою рідкісних тромбів у дорослих.

Професор Ендрю Поллард з Оксфордського університету сказав BBC, що немає ніяких сумнівів в безпеці самої вакцини, але вчені чекають додаткової інформації. На сьогоднішній день більше 300 волонтерів взяли участь у тестуванні вакцини для дітей.

Раніше Борис Джонсон сказав, що люди повинні робити укол на запрошення. У дослідженні, розпочатому в лютому, оцінювалося, чи викликає вакцина сильну імунну відповідь у дітей у віці від 6 до 17 років.

Комітет з безпеки EMA розглядає дуже рідкісні випадки аномального утворення тромбів у людей, вакцинованих Oxford-AstraZeneca. На його думку, комісія «ще не прийшла до висновку, і перевірки тривають».

Підтверджуючи, що випробування на дітях було призупинено, професор Поллард сказав: «Хоча в педіатричних клінічних випробуваннях немає проблем з безпекою, ми очікуємо додаткової інформації від медичної влади, щоб перевірити зв’язок між вакциною і рідкісними випадками тромбозу».