Україна опинилася на останньому місці в Європі за рівнем доходів людей

Статистичні дані, опубліковані нещодавно в звіті Міжнародного валютного фонду, свідчать про те, що Україна опустилася на останнє місце за рівнем доходів, які в середньому отримують люди.

Ще одне «досягнення» – дожилися до того, що Україна опустилася на останнє місце за рівнем валового внутрішнього продукту (ВВП), який припадає на одного українця. Непорівнянна з потенційним економічним можливостям Молдова згідно з даними МВФ, обійшла Україну і за показником ВВП на душу населення і по величині середньої заробітної плати.

 Украина и Модова

Але зате ми обігнали Папуа-Нову Гвінею, це називається одним словом – дожили, навмисне не придумаєш.

Так, наприклад, якщо середня заробітна плата на сьогодні в Молдові становить 375 доларів, то українська – всього 325 доларів. При цьому слід враховувати, що середня заробітна плата набагато вище тієї, яку отримує переважна кількість українців, так що реальна ситуація ще більш гнітюча.

Люди реагують на неї дуже просто – потік трудових мігрантів з України в інші країни, де заробітні плати в рази більше, протягом останніх чотирьох років тільки збільшується.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про нові правила оформлення на роботу в Словаччині для українців: тепер для офіційного працевлаштування в цій країні достатньо надати роботодавцю біометричний паспорт.

Джерело: www.eurabota.ua

17.10.2018