Прес-секретар Кремля: Трамп хоче розширити діалог з Росією

«Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним в кулуарах саміту G20 в Осаці запропонував продовжити двосторонній діалог»,- заявив в неділю офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков, якого цитує агентство Інтерфакс.
«Американський президент дав зрозуміти, що хоче розширити діалог. Що стосується президента Путіна, то він давно говорить про свою готовність йти по шляху нормалізації відносин »,- сказав Пєсков.
Як він додав, Трамп, схоже, був незадоволений обсягами торгівлі між США і Росією, і під час зустрічі він доручив міністру фінансів Стівену Мнучіну обговорити з міністром фінансів Росії Антоном Сіановим шляхи подолання торгових бар’єрів.
Президенти США і Росії провели в п’ятницю півторагодинну зустріч в кулуарах саміту G20 в Японії. Це були їхні перші переговори віч-на-віч після офіційної зустрічі в Гельсінкі в липні 2018 року.
Reuters пише, що про п’ятничні переговори Трампа і Путіна мало що відомо. Пєсков повідомив в той день, що Трамп готовий почати діалог з Росією про стратегічну стабільность і роззброєння. Лідери також повинні були обговорити питання українських моряків, затриманих Росією в листопаді 2018 року, які і досі знаходяться в ній.