Український туристичний сектор показав динаміку зростання після чотирьох років стагнації

Минулий 2017 рік став для світової туристичної галузі дуже успішним. Туризм в Україні почав активно розвиватися після застою, що спостерігається останні чотири роки.

Туризм в Украине фото

Економічна криза, політична нестабільність, погодні катаклізми не завадили туристичному сектору світової економіки активно розвиватися в минулому році. Не відстає від цієї тенденції і Україна: після чотирирічного застою в туристичній галузі 2017 рік показав, що починається поступове і впевнене зростання.

Всесвітня рада з подорожей і туризму (WTTC) нещодавно опублікував дані, згідно яким за підсумками минулого року валовий продукт світової економіки на 10,4% складається з доходів від туристичного сектора та пов’язаних з ним галузей.

В організації повідомили, що за оцінками їх аналітиків, які вивчали, як впливає туризм на 185 країн світу, з’ясувалося, що кожен десятий житель планети працює в туристичній сфері. За рік було надано послуг на 1,5 трильйонів доларів, внесено 882 мільярдів доларів інвестицій і при цьому зароблено 8,3 трильйонів доларів.

Фахівці WTTC відзначають, що ця сфера діяльності дуже перспективна і постійно розвивається – торішнє зростання знаходиться на рівні 4,6%. Цікаво, що зростання світового ВВП нижче – лише 3%. У 2017 році було створено 7 мільйонів нових робочих місць.

У минулому році український туризм почав показувати активне зростання, країну відвідало 14,6 мільйонів туристів. Це на один мільйон більше, ніж в 2016 році. Мандрівники приїжджають з країн-сусідів: Молдова, Білорусь, збільшується чисельність туристів з Туреччини та Ізраїлю.

Йде стрімкий розвиток і внутрішнього туризму, за оцінками фахівців, ця тенденція збережеться і цього року. Популярними напрямками для відпочинку залишаються Закарпатті, Прикарпатті, Тернопільська та Одеська області. Активно розвивається інфраструктура для екологічного туризму, гастрономічних турів, любителів екстремального відпочинку.

Завдяки виходу на український ринок пасажирських авіаперевезень лоукостерів і суттєвого падіння цін на квитки активізується і виїзний туризм.

Джерело: www.eurabota.ua