У Нідерландах зростає дефіцит робочої сили. Компанії шукають нові способи пошуку співробітників

Один мільйон – стільки вакансій з’явиться в 2018 році згідно з даними Агентства страхування персоналу (UWV).

В останні місяці економіка Нідерландів швидко зростала, це відбивається на кількості робочих місць, посилюючи напруженість на ринку праці. Опитування майже двох тисяч компаній показав минулого місяця, що, незважаючи на додаткові зусилля – від використання соціальних медіа до залучення агентств з підбору персоналу – на третину поточних вакансій є труднощі з пошуком відповідного персоналу.

поиск персонала с помощью программ Схожа ситуація спостерігається і в інших країнах Європи, наприклад у Великобританії, яка ускладнюється процесом виходу з ЄС.

Для більш ефективного пошуку підходящих вакансій, а роботодавцям – кваліфікованих працівників, такі підприємливі люди, як Вінсент Карреманс, створюють спеціальні сайти, наприклад, Magnet.me. Студенти і стартери можуть зв’язатися з компаніями, які знайшла для них комп’ютерна програма. На основі їх профілю і робочих місць, вони отримують запит на контакт або роботу.

«Це робить пошук більш рівним. У традиційній моделі компанії розміщують свою вакансію на сайті, і студенти повинні подати заявку на неї», – розповів Карреманс. В даний час в Magnet.me зареєстровано близько 18 000 компаній і 150 000 студентів.

Джерело: www.nrc.nl
15.01.2018