Як знайти недорогий хостел в Польщі для робітників і туристів, як забронювати його, а також скільки коштує найдешевший номер

Вирушаючи за кордон не всі можуть дозволити собі «президентський люкс» або інші шикарні апартаменти. Більш того, часто на дорогі готелі не накопичити ніколи.

Так що ж, відмовитися від подорожей? А що робити, якщо метою поїздки є не відпочинок, а, навпаки, робота? Чи можна заробити, витрачаючи величезні суми на дорогі готелі?

На ці питання німецький бізнесмен Річар Шіррманн відповів ще в 1912 році, відкривши перший в світі хостел. Що це таке? Як допоможе заощадити? Де їх знайти в Польщі і як забронювати? Читайте цей матеріал, ми спробуємо детально розібратися в питанні.

ЗМІСТ

  1. Що таке хостел?
  2. Які хостели бувають?
  3. Переваги і недоліки
  4. Як знайти і забронювати хостел онлайн?
  5. Хостел в Польщі: ціни

Хостел в Польщі

Що таке хостел?

Часто хостели називають готелями економ класу або міні-готелями. Почасти це вірно. Але лише частково!

Хостел – це комерційний гуртожиток, в якому за відносно невеликі гроші можна зняти місце. Не кімнату, не номер, а саме спальне місце. Разом будуть проживати від двох (в дорогому варіанті) до дванадцять (в найдешевшому випадку) чоловік.

На один номер, як правило, доводиться загальний санвузол і кухня, в якій можна приготувати їжу. У зовсім економічних варіантах зручності можуть бути загальними на поверх.

Також хостели пропонують послуги зі зберігання речей (сумок, валіз і т.п.) в спеціальних коморах, щоб вони не заважали в кімнатах. Зверніть увагу, що зберігати речі в хостелах можна і без зняття койко-місця. Більшість хостелів подібну послугу надають.

У Польщі дуже люблять давати багатьом речам свої оригінальні назви. Хостел не став винятком – по-польськи ці гуртожитки називаються schronisko m?odzie?owe.

Які хостели бувають?

Розрізняються польські хостели по комфортабельності, кількості місць в номері і, як наслідок, ціні. Економним варіантом є кімнати на 10-12 чоловік, максимально дорого обійдуться 2-місні.

У деяких хостелах стали надавати послуги т.зв. «Капсульної ночівлі» – це невеликі кабінки для сну, розміщені в кілька ярусів в одному приміщенні. Зрозуміло, такий хостел в Польщі недорого обійдеться.

Якщо клієнт заселяється в хостел один, швидше за все кімнати будуть класифіковані на чоловічі і жіночі. Однак сімейні пари можуть забронювати номер цілком.

Які хостели буваюсь

Переваги і недоліки

Підсумуємо, в чому ж зручності хостелів в Польщі, і які недоліки у цього типу житла.

До переваг можна віднести:

  • мінімальна вартість;
  • можливість довгострокового заселення або перебування на одну ніч;
  • можна вселятися сім’ями;
  • наявність комфортних побутових умов:
    • санвузли;
    • кухні;
    • холодильники;
    • пральні машини;
    • Wi-Fi;
    • камери зберігання;
    • замикаються шафки і ін.
  • підтримання чистоти.

Недоліки хостелів, мабуть, можна звести до одного – наявність великого числа людей на обмеженому просторі.

Тому, часто гуртожитки  в Польщі встановлюють суворі правила розпорядку та поведінки, за порушення яких можуть виселити.

Часто після 22:00 призначається відбій, шуміти після якого суворо забороняється.

Це зовсім не означає, що не можна прийти пізно з роботи або прогулятися по нічному місту. Просто про даний факт потрібно заздалегідь сповіщати чергового адміністратора.

Як знайти і забронювати хостел онлайн?

Сервісів бронювання хостелів в Польщі величезна кількість. Спеціально для вас ми протестували один з них – booking.com. Інші сервіси аналогічні і відрізняються незначно, проте рекомендувати можемо тільки той, що перевірили самі.

Сервіс бронювання booking.com

Будьте обережні при онлайн бронюванні – користуйтеся тільки перевіреними сервісами. Інакше виникає загроза заплатити шахраям і залишитися без замовлених послуг.

Користуватися послугами порталу booking.com досить просто – необхідно лише заповнити всі поля анкети-запиту і отримати результат. Уявімо коротку інструкцію, як забронювати місце в хостелі:

  1. На головній сторінці виберіть адресу хостелу. Для цього в поле «Місце» введіть місто, а далі буде наданий повний перелік наявних місць для ночівлі. Потрібно вибрати конкретну адресу або зупинитися на всіх пропозиціях по місту.
  2. Вкажіть термін перебування – дату вселення та, відповідно, виїзду з хостелу.
  3. Наступний пункт «Подорожуєте Ви по роботі?», Де необхідно вибрати «так» або «ні».
  4. Виберіть кількість осіб – окремо дітей і дорослих.
  5. Натисніть кнопку «Перевірити ціни».
  6. Буде надано повний список можливих пропозицій, де можна забронювати номер в хостелі. Зверніть увагу, що зліва з’явиться меню з великим переліком додаткових умов «Вибрати за критеріями» – це допоможе скоротити список пропозицій відповідно до конкретних запитів. В першу чергу там необхідно поставити «галочку» в графі «Хостели».
  7. У верхньому меню, поряд з вибором мови, є пункт «Вибір валюти» – його можна встановити в будь-яких грошових одиницях або поставити значення «Валюта готелю».
  8. При натисканні на конкретну пропозицію хостелу відкриється сторінка з детальною інформацією. Трохи нижче будуть перераховані вільні номери і їх вартість.
  9. Виберіть підходящий. Для цього в рядку таблиці з його описом, в колонці «Виберіть номер» вкажіть номер кімнати (зі списку запропонованих).
  10. Після вказівки номера в правій колонці з’явиться кнопка «Я бронюю», яку і слід натиснути.
  11. Далі буде запропонована до заповнення анкета потенційного мешканця. Питання стандартні, але слід пам’ятати, що дані ПІБ повинні заповнюватися латиницею, відповідно до написання в закордонному паспорті.
  12. Натискаєте відповідну кнопку і завершуєте бронювання.

Для більшої зручності на сайті booking.com краще зареєструватися, прив’язавши до профілю свою платіжну карту. В цьому випадку всі оплати будуть відбуватися автоматично, а зняти  хостел в Польщі буде простіше.

Реестрація в сервісі

Як підтвердити бронювання хостелу в Польщі?

Надіслати заявку в хостел недостатньо. Бронь необхідно підтвердити, і тут багато що залежить від умов, в яких знаходиться мандрівник:

  1. Якщо є віза і хостел у Польщі потрібен тільки для фактичного проживання, досить отримати підтвердження бронювання по телефону або СМС.
  2. У разі, коли потрібен хостел для отримання візи, слід запитувати письмове підтвердження на E-mail або факс. Ретельно перевірте всі поля такого підтвердження, і в разі помилок, сміливо просіть хостел переробити.

Залежно від мети бронювання:

  • при фактичному проживанні оплачуйте 100% вартості, вказуючи «Без безкоштовного скасування» – це допоможе заощадити;
  • якщо проживання в хостелі не планується, краще вибрати 50% і наявність можливості скасування – це дозволить повернути частину грошей.

Хостел в Польщі: ціни

Для кращого розуміючи слід з’ясувати скільки коштує хостел в Польщі за добу в різних містах.

Ціни взяті з сервісу booking.com на одну дорослу людину на один день. Дати бронювання – приблизно тиждень від дати написання статті .

Буде розглянуто по три варіанти:

  • найдешевший (найбільш підходящі хостели в Польщі для робітників іноземців);
  • усереднений;
  • і найближчий до центру (найцікавіший в туристичних цілях).

Скільки коштуе хостел

Варшава

Хостели в Варшаві (Польща)

Ціна від (PLN за особу на добу)

?ucka Stay

25

Oki Doki Hostel

32

Warsaw Center Hostel LUX

40

Краків

Хостели в Кракові (Польща)

Ціна від (PLN за особу на добу)

Giraffe Hostel

17

Premium Hostel

23

Hostel Flower

90

Люблін

Хостели в Любліні (Польща)

Ціна від (PLN за особу на добу)

Folk Hostel

37

Hostel Królewska

40

LoLek Hostel

45

Познань

Хостели в Познані (Польща)

Ціна від (PLN за особу на добу)

Tey Hostel

25

Very Berry Hostel

39

Sleep in Hostel & Apartments

100

Катовіце

Хостели в Катовіце (Польща)

Ціна від (PLN за особу на добу)

Hostel Katowice Centrum

32

Hostel Kattowitz

39

Hostel Rynek 7

80

Хостели в Польщі – дуже зручний і економний спосіб проживання. І не багатому мандрівникові, і робітникові будуть цікаві ці комфортні гуртожитки. Забронювати і сплатити можна заздалегідь, щоб не думати про місце розміщення, прибувши в РП, а присвятити більше часу роботі або відпочинку.