Харві Вайнштейн засуджений до 23 років в’язниці

Колишній голлівудський король Харві Вайнштейн був засуджений до 23 років в’язниці за згвалтування та сексуальні зазіхання, повідомляють світові новинні агентства.

Вайнштейну 67 років, а це означає, що йому буде 90 років, якщо він зможе пережити весь свій термін.

В кінці лютого він був визнаний винним у Нью-Йоркському суді за злочинні статеві акти та згвалтування. Тим не менш, він був виправданий по відношенню до інших зґвалтувань і хижацьких сексуальних посягань, які могли привести до довічного ув’язнення.

У 2017 році багато актрис і колишні співробітники Вайнштейна стверджували, що або були зґвалтовані, або над ними поглумилися. Деякі з передбачуваних інцидентів сталися ще в 1980-х роках. Вайнштейн заперечував усі звинувачення і сказав, що всі його сексуальні відносини були за згодою іншої сторони.

Його процес був зосереджений на свідченнях його колишньої помічниці Міріам Хейлі і колишньої актриси Джесіки Манн. Хейлі звинуватила Вайнштейна в тому, що він змусив її зайнятися оральним сексом у своїй квартирі в 2006 році, а Манн сказала, що вона була згвалтована в номері готелю в Нью-Йорку в 2013 році. Обидві жінки виступили в суді до того, як суддя Джеймс Берк оголосив про вирок.