Італія наклала на Amazon колосальний штраф

“Антимонопольний орган Італії заявив сьогодні, що наклав на Amazon штраф у 1,13 мільярда євро за зловживання своїм пануванням на ринку. Це одна з найбільших санкцій, введених проти американського технологічного гіганта в Європі”, – пише Reuters.

Компанія, що займається онлайн-покупками, заявила, що “категорично не згодна” з рішенням італійського регулятора та подає апеляцію.

За даними установи, Amazon використовувала своє домінуюче становище на італійському ринку, щоб полегшити впровадження власної логістичної послуги Fulfillment by Amazon (FBA) продавцями товарів, активними на Amazon.it. Компанія пов’язала використання FBA з доступом до ряду ексклюзивних переваг, у тому числі послуги Prime, яка допомагає підвищити впізнаваність і збільшити продажі на Amazon.it.

“Amazon не дозволяє торговим посередникам пов’язувати сервіс Prime з пропозиціями, які не управляються FBA”, – йдеться у заяві. Лейбл Prime сприяє здійсненню покупок більш ніж 7 мільйонами користувачів, які є учасниками програми лояльності Amazon.

Компанія, зі свого боку, стверджує, що FBA є “цілком необов’язковою послугою”, і що більшість продавців Amazon в Італії не використовують її.