Важливий договір підписаний між Україною і Німеччиною

Неординарне і важлива подія сталася минулого тижня – підписаний договір про соціальне забезпечення громадян України та Німеччини.

 договор между Украиной и Германией

З української сторони угоду підписав міністр соціальної політики Андрій Рева, а з німецької – посол Німеччини Ернст Райхель.

Головна мета підписаної угоди між двома країнами – координація соціального захисту у сфері державного страхування. Зокрема, воно передбачає виключення дублювання страхування в обох країнах.

Зазначається, що документ повністю відповідає інтересам обох країн, оскільки сприяє взаємному інвестуванню економіки України та Німеччини і, як наслідок, створення нових робочих місць.

Крім цього, в угоді передбачається необмежений переказ пенсій між державами. При цьому страховий стаж буде враховуватися як в Україні, так і в Німеччині.

Український уряд протягом багатьох років веде планомірну роботу з багатьма країнами, де працюють наші співвітчизники, щоб підписувати такі угоди. Наприклад, нещодавно повідомлялося, що ведеться активна підготовка до підписання аналогічної угоди з Польщею, в якій працює за різними даними, від одного до двох мільйонів українських трудових мігрантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про відмову «Укрпошти» доставляти пенсії додому майже половині українських пенсіонерів з причини заборгованості та збитків.

Джерело: www.eurabota.ua

13.11.2018