Депутати зробили ще один крок, який може погіршити життя українців

У пошуку нових податкових поповнень уряд і депутати активно взялися за податки на посилки з інших країн, які отримують українці, купуючи речі в зарубіжних інтернет-магазинах.

 посылки из других стран

Минулого тижня, 8 листопада був проголосований в першому читанні законопроект, який вносить суттєві поправки в Податковий кодекс України. Передбачається, що не будуть обкладатися посилки, вартість яких становить 100 доларів, раніше мінімальна вартість посилки, яка не обкладалася податком, становила 150 доларів.

Якщо рішення буде остаточно прийнято, то вартість інтернет-покупок у закордонних онлайн-магазинах зросте наполовину, що відразу зменшить кількість українців, які зможуть користуватися цими послугами.

Експерти відзначають, що зниження ліміту на безподаткове ввезення товарів швидше за все не тільки не принесе бажаного прибутку в державну скарбницю, але створить зворотний ефект. Це пояснюється тим, що знизяться надходження до бюджету від поштових операторів та експрес перевізників, при цьому істотно зростуть витрати на адміністрування процесу ввезення посилок.

Також експерти звернули увагу, що працівники митної служби одержують право в односторонньому порядку змінювати вартість посилки, що значно збільшує корупційну складову.

Нагадаємо, раніше ми писали про великі знижки на рейси авіакомпанії МАУ, вартість квитків буде зменшена на 50 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

13.11.2018