Окупанти з Росії розбомбили Драматичний театр, де переховувалися близько 1000 людей

Сьогодні російські війська цілеспрямовано та цинічно знищили Драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де, за словами мера Вадима Бойченка, знайшли притулок понад 1000 людей.

Зазначимо, що на асфальті у дворі Маріупольського драмтеатру, який атакували росіяни, були два великі написи “ДІТИ”, які російські цинічно проігнорували (знімки зробили Maxar Technologies 14 березня за два дні до трагедії).

Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, тому що в місті продовжуються обстріли житлових кварталів. Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховищ, що знаходився в будівлі. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Неможливо підібрати слова, якими можна було б описати рівень жорстокості та цинізму, з яким російські військові знищують мирне населення українського міста біля моря. У прицілі ворога залишаються жінки, діти, люди похилого віку. Це абсолютно беззбройні мирні люди. Очевидно, що єдиною метою російської армії є геноцид українського народу.

У відповідь на це російські ЗМІ стверджують, що, за їхніми даними, в Драмтеатрі в Маріуполі нібито знаходився штаб полку “Азов”.