Одеська область має один з найнижчих показників безробіття в Україні

 

Протягом шести місяців 2018 року в Одесі та області спостерігалися позитивні тенденції поступового зниження рівня безробіття і зростання зайнятості серед фахівців багатьох професій.

Одесса фото

Згідно з даними Державної служби статистики, кількість зайнятого населення Одеської області зросла на 5,3 тисяч і склала 983 тисяч осіб.

За даними, які оприлюднила Одеська обласна служба зайнятості, кількість безробітних в області за рік зменшилася на 4,5 тисяч осіб. На сьогоднішній день їх кількість становить близько 79 тисяч осіб.

Відповідно до методології Міжнародної організації праці (МОП), рівень безробіття на сьогоднішній день в Одесі та Одеській області становить 7,4 відсотка економічно активного населення. У минулому році цей показник становив 7,8 відсотка. Якщо порівнювати кількість зареєстрованих безробітних по регіонах України, то Одеська область за цим показником знаходиться на третьому місці після Харківській (6 відсотків) та Київській (6,5 відсотка).

За період з січня по червень 2018 року понад 5 тисяч роботодавців, які співпрацюють з центрами зайнятості, надали інформацію про більш ніж 25 тисяч вакантних робочих місць.

Найбільш часто працевлаштовувалися представники таких професій: трактористи, водії, перукарі, адміністратори готельного бізнесу, кухаря, швачки, візажисти.

У загальній складності за сприяння державної служби зайнятості працевлаштувалися близько 16 тисяч осіб.

Джерело: www.eurabota.ua