Безробіття в єврозоні впало до нового значення

Згідно з оновленими статистичними даними за червень, в 19 країнах Європейського союзу, де використовується євро рівень безробіття знову знизився.

Ринок праці країн єврозони показує відмінну динаміку зайнятості. Згідно з даними Євростату, в червні всього 7,5 відсотка з усіх економічно активних громадян держав, які входять до єврозони не могли знайти роботу. Такий же рівень безробіття був зафіксований ще в 2008 році.

Що стосується рівня безробіття в усьому Європейському союзі, то в червні він склав 6,3 відсотка, тобто показник щодо травня цього року не змінився. Цей показник рекордний з усіх зафіксованих в ЄС за період з початку щомісячного збору даних у 2000 році.

Якщо порівнювати показники з червнем 2018 року, то виявляється, що за минулий рік кількість людей, які шукають роботу в країнах Євросоюзу, зменшилася на 1,2 мільйона осіб.

Серед держав-членів найнижчі показники безробіття в червні були зафіксовані в Чехії (1,9 відсотка) і Німеччині (3,1 відсотка). Найвищі показники спостерігалися в Греції (17,6 відсотка) та Іспанії (14 відсотків).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в червні рівень безробіття в Польщі склав рекордні 5,3 відсотка.

Експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують, що економіка України в 2020 році зросте на 3 відсотка.