Молочні ферми в цьому році показали відмінні результати

Позитивною новиною для молочного сектора сільськогосподарського виробництва стало збільшення ціни закупівлі сирого молока на 44% порівняно з минулим 2016 роком, в тому числі це стало стимулом для значного збільшення виробництва молока, таку думку висловили в Міністерстві торгівлі та агропромисловості. Молочний сектор виробив продуктів на 174,9 млн. євро в перші шість місяців 2017 року, збільшившись на 22,6 відсотка порівняно з попереднім роком.

увеличение цены закупки сырого молока на 44%

Збільшився експортний оборот. За шість місяців 2017 року молочні продукти були експортовані в розмірі 85,5 млн. євро, що на 44,2% більше, ніж роком раніше. У той же час зростання експорту в основному був обумовлений поставками сирого молока, який склав 36,0 млн. євро експортного обороту і виріс майже на 79 відсотків. В Естонії близько 25 переробних заводів і ферм знаходяться у секторі переробки молока. Майже 70 відсотків загального доходу від продажу молочних продуктів припадає на п’ять великих галузей.

Естонські фермерські господарства охоче надають вакансії з хорошою оплатою для українців, які мають досвід роботи в сільському господарстві. Багато варіантів для працевлаштування та корисної інформації можна знайти на www.eurabota.ua.