Зеленський: Переговори з Росією продовжуються, але поки що це слова без конкретики (ВІДЕО)

Переговори з Росією продовжуються, але поки що це просто «слова без конкретики». Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Щодо передбачуваного виведення російських військ із Києва та Чернігова він сказав: «Ми знаємо, що це не висновок, а передислокація. Але ми також бачимо, що Росія зараз концентрує свої сили на нових ударах по Донбасу і ми до цього готуємося».

Президент України подякував Білому дому за обіцянку додаткової прямої допомоги у розмірі 500 мільйонів доларів, але сказав, що він та президент США Джо Байден домовилися про те, що Україні потрібно більше коштів для протидії російському вторгненню.

«Якщо ми справді разом боремося за свободу та на захист демократії, то ми маємо право просити про допомогу у цей складний переломний момент», — заявив Зеленський у нічному відеозверненні до нації. Танки, літаки, артилерійські системи. Свобода має бути озброєна не гірше за тиранію», — додав він.

До вчорашньої допомоги у розмірі 500 мільйонів доларів адміністрація Байдена з початку війни минулого місяця направила Україні близько 2 мільярдів доларів у вигляді гуманітарної допомоги та допомоги з метою безпеки. Це частина суми 13,6 млрд. доларів, схваленої Конгресом раніше цього місяця для України в рамках ширшого законопроекту про витрати.