Український солдат убитий, двоє поранені в східному регіоні країни

Вчора українська армія заявила, що один солдат був убитий і двоє поранені в східній частині країни після відновлення зіткнень в районі, який роздирається конфліктом.

“Це сьомий український солдат, убитий за останні два тижні”, – повідомляє AFP.

Українська армія залучена в незатухаючий конфлікт з проросійськими сепаратистами в Донецькій і Луганській областях, який вибухнув після анексії Кримського півострова Росією в 2014 році.

У заяві української армії говориться, що за останні 24 години сепаратисти завдали 11 ударів по її військам із застосуванням мінометів, гранатометів і кулеметів.

Сепаратисти майже щодня проводять мінометні обстріли і обстріли з іншої великокаліберної зброї в порушення угоди про припинення вогню, підписаної в минулому році.

У суботу Київ заявив, що сепаратисти обстріляли з мінометів і артилерії Авдієвку, місто, розташоване недалеко від фактичної столиці повстанців Донецька, поранивши вісім українських солдат.

У конфлікті, що забрав понад 13000 життів, з початку року було вбито не менше 50 українських солдат – стільки ж, скільки в 2020 році.

Останній такий випадок стався, коли президент України Володимир Зеленський прибув до Вашингтона, де сьогодні він повинен провести переговори з президентом США Джо Байденом.