Сільвіо Берлусконі: коронавірус – пекельна хвороба

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі назвав коронавірус «пекельної хворобою». Він бореться з інфекцією і з п’ятниці, перебуваючи в лікарні.

У телефонному дзвінку, зробленому під час передвиборної кампанії його партії «Вперед, Італія!», 83-річний Берлусконі сказав: «Я з усіх сил намагаюся вибратися з цієї пекельної хвороби, і я дійсно сподіваюся, що одужаю і повернуся». За словами екс-прем’єр-міністра, лабораторні аналізи в міланській лікарні “Сан-Рафаелі” показали, що він входить до п’ятірки пацієнтів в найгіршому стані.

Сільвіо Берлусконі був доставлений до «Сан-Рафаелі» в п’ятницю. У лікарні йому поставили діагноз: подвійна пневмонія, пов’язана з COVID-19.

Колишній прем’єр-міністр Італії, якого лікарі колись оголосили «технічно безсмертним», не в перший раз бореться за своє здоров’я. В кінці 1990-х Берлусконі вилікували від раку простати, в 2016 році він провів майже місяць в лікарні з приводу операції на серці, а в минулому році він переніс операцію з приводу грижі і кишкової непрохідності.