П’ятеро мігрантів загинули під Лампедузою

Як повідомляє RaiNews24, п’ять мігрантів, які намагалися перебратися з Африки до Європи через Середземне море, загинули вчора ввечері в результаті корабельної аварії біля італійського острова Лампедуза.

За даними правоохоронних органів, човен з біженцями несподівано перекинулася в море приблизно в п’яти морських милях від узбережжя Лампедузи. Матроси, що знаходилися в районі корабельної аварії, негайно почали рятувальну операцію. В результаті 48 мігрантів було витягнуто з води і доставлено на Лампедузу. Тіла п’ятьох загиблих вже доставлені на острів. Правоохоронні органи Італії в даний час розслідують всі обставини трагічного інциденту.

Останнім часом частота прибуття судів мігрантів на Лампедузу значно збільшилася. Тільки у вівторок місцева влада зареєстрували чотири таких випадки, в ході яких на острів прибуло 136 біженців.

Європа переживає найважчу міграційну кризу з часів Другої світової війни, викликану, головним чином, збройними конфліктами і гострими економічними проблемами в Африці і на Близькому Сході.