Карантин в штаті Південна Австралія припинений достроково через скандал

“Шестиденний карантин, введений в штаті Південна Австралія для боротьби зі спалахом, буде скасований раніше, ніж очікувалося”, – повідомила сьогодні влада штату, заявивши, що вони були введені в оману щодо серйозності ситуації через брехню відвідувача піцерії.

Обурений «ганебним поведінкою» людини, що збрехала про обставини зараження, Стівен Маршалл, регіональний прем’єр-міністр штату Аделаїда, заявив, що карантин буде скасований завтра ввечері, а не в понеділок, як планувалося спочатку.

«Важко сказати, що я обурений діями цієї людини. Егоїстичні дії цієї людини поставили всю нашу державу в дуже складну ситуацію»,- сказав лідер консерваторів.

Ізоляція була покликана швидко розірвати ланцюжок зараження після кількох випадків, які почалися в готелі в Аделаїді, де 50-річний чоловік, який повернувся з Великобританії і інфікований коронавірусів, був ізольований на карантині.

Але піцерія в Удвілле, передмісті Аделаїди, викликала загальне занепокоєння і привела до рішення про карантин.

Один з охоронців готелю розповів, що ходив до піцерії забрати замовлення і там, на його думку,заразився.

Представники органів охорони здоров’я штату занепокоїлися, так як цей випадок міг говорити про новий штам коронавіруса, який швидко передається між людьми. Спочатку влада штату зобов’язала всіх жителів, які забирали замовлення з піцерії, ізолюватися і здати тест. Але пізніше вирішили ввести загальний карантин. На цей раз вони навіть заборонили ресторанам і кафе працювати на винос, чого раніше не було.

Проте сьогодні прем’єр-міністр штату Стівен Маршалл на прес-конференції оголосив, що поліцейські провели розслідування і з’ясували, що чоловік, через якого ввели карантин, збрехав. Виявилося, що він не просто забирав замовлення з піцерії, а підробляв там і дружив з зараженим співробітником.

Прем’єр зізнався, що був у нестямі від люті, так як через брехню йому довелося закрити цілий штат, що призвело до втрат в сотні мільйонів доларів.