Сі Цзіньпін закликав Китай і США разом боротися з пандемією

“Протистояння Китаю і США – катастрофа, як для цих країн, так і для всього світу. Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін в ході телефонної розмови з президентом США Джо Байденом”, – передає ТАСС. «Китайсько-американська співпраця може привести до дуже важливих подій, які принесуть користь обом країнам і всьому світу»,- сказав він.

Сі Цзіньпін зазначив, що китайсько-американські відносини на даний час знаходяться на важливому етапі. Як він зазначив, здоровий і стабільний розвиток китайсько-американських відносин є спільною надією для народів обох країн і всього міжнародного співтовариства. «Дві країни повинні докладати зусиль і рухатися назустріч один одному, дотримуватися позиції відсутності конфронтації і конфліктів, взаємної поваги та взаємовигідного співробітництва», – заявив президент КНР.

Він підкреслив, що Китай і Сполучені Штати повинні внести свій внесок в глобальну боротьбу з пандемією, відновлення світової економіки і підтримання миру і стабільності в регіоні. «У нинішній ситуації повної невизначеності Китай і Сполучені Штати, як постійні члени Ради Безпеки ООН, несуть особливі міжнародні обов’язки та зобов’язання. Країни повинні разом слідувати тенденціям часу, щоб забезпечити мир і стабільність в Азії, Тихоокеанському регіоні і в усьому світі»,- резюмував він.