У Великобританії погіршується ситуація з бездомними

За даними щорічного звіту благодійної організації Shelter, в Англії в даний час бездомними є щонайменше 280 000 чоловік, а десятки тисяч ризикують втратити свої будинки.

Це означає збільшення на кілька тисяч у порівнянні з минулим роком і на 23 тисячі в порівнянні з першим звітом благодійної організації за 2016 рік, при цьому аналіз показує, що один з 200 чоловік вже спить на вулицях або живе в гуртожитках і тимчасових приміщеннях.

Хоча в доповіді міститься попередження про те, що реальні цифри, ймовірно, будуть набагато вище через «приховану бездомність», аналіз урядових даних також показав, що майже 220 000 чоловік зіткнулися з загрозою втрати свого будинку в минулому році, прокоментував Independent.

Найгірше статистика Лондона. У британській столиці в середньому один з 50 чоловік страждає від бездомності, збільшившись до одного з 24 в “Ньюхемі” і одного з 29 в “Кенсінгтоні” і “Челсі”.

“Це похмура правда, з якою наш новий уряд повинен зіткнутися і зробити щось радикальне, щоб змінити ситуацію”, – сказала Поллі Ніт генеральний директор притулку.

Благодійна організація використовує урядові дані про те, що майже 220 000 чоловік ризикують втратити свій будинок.

У вівторок звіт також показав, що показники бездомності за межами столиці “помітні” в таких областях, як Лутон, Бірмінгем і Брайтон.

Благодійна організація також повідомила, що протягом минулого року вона в середньому отримувала екстрені дзвінки на гарячу лінію кожні 44 секунди, а безкоштовний онлайн-чат використовувався майже 26 000 разів.

“До тих пір, поки уряд не вживе заходів для подолання цієї кризи, робота наших радників на першій лінії залишається критичною. За підтримки громадськості ми зробимо все можливе, щоб допомогти людям знайти безпечне і стабільне місце для життя – незалежно від того, скільки часу це займе “, – відзначають в некомерційній організації.