Екс-міністр закордонних справ України заарештований за підозрою у вбивстві бізнесмена

“Колишній глава МЗС України Леонід Кожара був заарештований”, – передає РІА Новини. Київський Шевченківський районний суд розпорядився заарештувати Кожару до 25 травня за підозрою у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького. Суд встановив заставу в розмірі 500,5 тис. доларів для колишнього міністра закордонних справ.

Екс-міністр закордонних справ був заарештований в середу. У четвер суд у Києві розпочав розгляд його запобіжного заходу. Звинувачення вимагало утримання його під вартою протягом двох місяців.

За версією слідства, Кожара та його дружина намагалися обставити все, як самогубство Старицького, але положення тіла свідчить про те, що він не міг вчинити самогубство.

Леонід Кожара – дипломат, кілька разів депутат Верховної Ради, член Партії регіонів України. З 24 грудня 2012 року по 23 лютого 2014 року він обіймав посаду міністра закордонних справ України, колишнього голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) та Організації Чорноморського економічного співробітництва (ЧЕС).