Хакери широко використовують Telegram для продажу і обміну вкрадених даних

Кіберзлочинці набагато частіше використовують месенджер Telegram для продажу і обміну вкрадених даних в якості альтернативи так званому “даркнету”. Про це повідомляє The Financial Times після спільного розслідування з компанією Cyberint, яка займається захистом своїх клієнтів від кіберзагроз.

Публікація звертає увагу на відкритий канал під назвою combolist, де хакери продають або просто поширюють дані, включаючи імена користувачів і паролі.

“Telegram видалив цей канал після того, як британська газета звернулася до нього за коментарем. Використання месенджера злочинцями може посилити тиск на платформу, що базується в Дубаї, з вимогою посилити модерацію контенту, оскільки в майбутньому Telegram планує ввести публічне розміщення акцій і вивчити можливість включення реклами в його сервіси”,- відзначає видання.

Telegram не тільки дозволяє обмінюватися текстами, зображеннями, аудіо, відео та іншими типами файлів, проводити онлайн-конференції, здійснювати аудіо та відео дзвінки, а й підтримує так звані секретні чати – передачу зашифрованої інформації між відправником і отримувачем безпосередньо, минаючи проксі-сервери.

Месенджер був створений в 2013 році засновником «ВКонтакте» Павлом Дуровим.