Співати пісню Happy Birthday заборонено в британських школах

“Британським учням заборонили співати традиційну пісню на честь Дня народження в класі через побоювання, що це може сприяти поширеню коронавіруса”,- повідомляє Daily Mail.

Відповідно до публікації, в деяких школах Великобританії дітям не дозволяють вітати однокласників піснею Happy Birthday, коли вони знаходяться в класі. Замість цього вчителя заохочують їх слухати пісню на YouTube або співати з закритим ротом.

Це нововведення пояснюється тим, що під час співу краплі потрапляють в навколишнє повітря і заражена людина може передати вірус іншим. Крім того, деякі навчальні заклади заборонили носіння в школу солодощів і цукерок, щоб запобігти поширенню коронавіруса.

Хоча заборона на спів поширюється на всі паби та церкви, небагато  британських шкіл вирішили ввести його. Міністерство освіти заявило, що освітні установи повинні самі вирішити, чи можуть учні співати в класі.

“Згідно з офіційними правилами, «групові гри і спів повинні по можливості проходити на відкритому повітрі». В іншому випадку кількість учасників має бути зменшено відповідно до розміру кімнати”, – зазначає The Daily Mail.