Опалювальний сезон в Україні починається: але не в усіх регіонах одночасно

Міністерство регіонального розвитку України оголосило про початок опалювального сезону. Однак цей факт зовсім не означає, що у квартири відразу почнуть подавати тепло. Все буде залежати від погодних умов.

Уряд України на своєму нещодавньому засіданні ухвалив рішення про початок опалювального сезону, який формально розпочався 15 жовтня. Ця дата, звичайно ж, умовна, оскільки в кожній області місцеві влади будуть приймати рішення на свій розсуд. В першу чергу, буде враховуватися середньодобова температура, яка за застарілою, які залишилися ще з часів радянської влади інструкцій, повинна бути нижче +8 °С. Але кожен знає, що, навіть якщо середньодобова температура і вище, а йде дощ, то в квартирі без опалення швидко стає сиро, холодно і незатишно.

отопительный сезон

Особливо важко в цей період переносять маленькі діти і літні люди, добре, що є можливість включити електронагрівачі, незважаючи, що рахунок за електроенергію прийде значний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканці багатоквартирних будинків, які мають заборгованість перед ОСББ, можуть її відпрацювати. Правда, відповідно до нової редакції урядової постанови, виключається можливість оплати готівкою.

Джерело: www.eurabota.ua

18.10.2018