79 небезпечних контейнерів виявлені в порту Бейрута

Як повідомляє Sputnik, “ліванські військові експерти і їх французькі колеги виявили 79 контейнерів з небезпечними хімікатами в порту Бейрута, де на початку цього місяця стався потужний вибух”.

«У період з 14 по 22 серпня було виявлено 25 контейнерів з соляною кислотою, а також 54 контейнера з іншими хімічними речовинами, витік яких може мати катастрофічні наслідки»,- йдеться в заяві ліванської армії, зробленій в понеділок.

4 серпня ліванська столиця була вражена надзвичайно потужним вибухом, який послав ударні хвилі на багато миль від його епіцентру – порту Бейрута. Були зруйновані цілі квартали, прилеглі до портового району.

Понад 170 осіб загинули і понад 40 000 отримали поранення. Деякі ЗМІ стверджують, що загинули 220 осіб. Пропали понад 100 осіб.

Уряд Лівану оголосив надзвичайний стан у столиці і подав у відставку менш ніж через тиждень після вибуху в Бейруті після обурення громадськості, яке викликало протести, в яких брали участь тисячі протестуючих із закликом до прем’єр-міністра Хасану Діабі піти у відставку.