Туреччина може продовжити тримісячний заборону на звільнення

Туреччина може продовжити тримісячний заборону на звільнення, введену в квітні, щоб допомогти компаніям і ринку праці під час пандемії коронавіруса. Таку інформацію повідомила газета Hurriyet.

Видання зазначає, що президент Реджеп Тайіп Ердоган може продовжити заборону ще на три місяці. Як повідомляє Hurriyet, в рамках нового законопроекту уряд шукає способи допомогти компаніям зберегти працівників або найняти нових людей.

У відповідь на епідемію Туреччина допомогла виплатити зарплату співробітникам, чиє робочий місце було скорочено. “Ця система може бути замінена альтернативною системою підтримки”, – додає видання.

“Тим часом, Ердоган скасував комендантську годину на вихідних через збитки економіки країни”, – повідомляє AFP.

Туреччина ввела жорсткі обмеження на вихідні і під час квітневих свят. Сьогодні міністерство внутрішніх справ оголосило, що ще 15 міст будуть знову заблоковані в ці вихідні. Однак через кілька годин Ердоган оголосив у Твіттері, що скасував це рішення після того, як «відгуки наших громадян» попередили про негативні економічні наслідки.

Ресторани, кафе та інші громадські місця відкрилися на цьому тижні. Але туркам доведеться носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.

У Туреччині зареєстровано понад 167 000 заражених коронавірусом і 4630 чоловік померло.