Російський МіГ-31 перехопив літак-розвідник США над Тихим океаномРосійський МіГ-31 перехопив літак-розвідник США над Тихим океаном

Російський винищувач МіГ-31 перехопив стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135, що наближався до кордонів Росії через Тихий океан, в результаті чого американський «шпигун» змінив курс і пішов з території Російської Федерації. Про це повідомляє Міноборони Росії.

У відомстві заявили, що російські радари зафіксували повітряну ціль, яка наближалася до державного кордону Російської Федерації над Тихим океаном.

«Винищувач МіГ-31 вилетів з аеропорту Камчатського краю для його пізнання і супроводу. Екіпаж винищувача упізнав повітряну ціль, як стратегічний розвідувальний літак RC-135 ВПС США. Після відведення іноземного військового літака від кордону з Росією російський винищувач благополучно повернувся на свою базу», – заявили в Міноборони.

Російські військові також підкреслили, що «порушення державного кордону Російської Федерації не було».

“Політ російського винищувача пройшов в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору”, – запевнили російські військові.