Туреччина переслідує сімох сирійських мігрантів, які засвітилися в соцмережах за поїданням бананів

За повідомленням AFP, Туреччина оголосила про арешт і заплановану висилку семи сирійських мігрантів за те, що вони розмістили у соціальних мережах фотографії, які демонструють, як вони їдять банани.

У державній міграційній службі наголосили, що повідомлення в соцмережах мали «провокаційний характер», тому що вони висміювали економічні труднощі, з якими стикаються багато турків.

У службі заявили, що цих семеро було заарештовано і депортовано назад до Сирії.

Інцидент підкреслює зростання настроїв щодо мігрантів у Туреччині під час нової хвилі економічних потрясінь, що призвело до зростання інфляції.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган оголосив, що в Туреччині зараз проживає 5 мільйонів біженців і мігрантів, більшість з яких із охопленою війною Сирії.

Банановий скандал почався, коли на початку цього тижня стало популярним відео, на якому чоловік у Стамбулі кричить на молоду сирійську жінку та звинувачує мігрантів у тому, що «у них життя легше, ніж у нас».

«Я не можу їсти банани, а ви купуєте їх за фунт на ринку», – каже чоловік, коли довкола жінки збирається розлючений натовп.

Деякі сирійці у Туреччині у відповідь запустили рух протесту проти дискримінації, розмістивши відео, на яких вони їдять банани.

Суперечка виникла через два місяці після того, як натовп чоловіків напав на магазини сирійських мігрантів у столиці країни Анкарі.

Причиною насильства стала вулична бійка, де сирійський мігрант нібито зарізав турка.