Кіпр з найчистішими водами для купання в Європейському союзі

За повідомленням Катімеріні, туризм на Кіпрі отримав значний приріст після того, як Європейське управління з навколишнього середовища поставило країну на перше місце серед 27 країн Європейського союзу по самій чистій воді для купання.

Згідно з рейтингом Європейського агентства з навколишнього середовища на купальний сезон 2020 року, Кіпр отримав ідеальний результат 100% за відмінну якість води на 112 місцях для купання по всьому острову, які були протестовані в період з 1 травня по 31 жовтня минулого року. Кіпр обійшов Австрію, Грецію і Мальту, що зайняли друге, третє і четверте місця.

Це своєчасна допомога острівній державі Східного Середземномор’я, яке намагається привабити відпочиваючих після похмурого літнього сезону 2020 року. Тоді, згідно з даними, доходи від туризму впали більш ніж на 84% в порівнянні з попереднім роком.

На туризм припадає 13% валового внутрішнього продукту Кіпру, і офіційні особи галузі говорять, що вони не можуть пережити ще один трагічний рік, особливо без фінансової підтримки з боку держави.

«Існує прямий зв’язок між якістю води для купання і туризмом, і відмінні результати дуже важливі не тільки для здоров’я тих, що купаються і навколишнього середовища, а й для економіки Кіпру», – сказав міністр навколишнього середовища Костас Кадіс.

Ключем до здорової економіки на Кіпрі є повернення туристів із Сполученого Королівства, його основного туристичного ринку. Заступник міністра туризму Савас Пердіос здійснює поїздку по Великобританії, щоб підвищити інтерес туроператорів після того, як британська влада включили Кіпр до «зеленого» списку уряду.