Водний режим Тайваню через посуху

Як повідомляє AFP, більше мільйона домашніх господарств і підприємств у високорозвинених центральних регіонах Тайваню піддалися водного режиму, оскільки острів бореться з найсильнішою посухою за 56 років.

Засуха наступила після того, як тайфуни вперше за 56 років торік не досягли Тайваню.

За даними Водного агентства, в південному місті Тайнань рівень води в найбільшому водосховищі на острові Ценгвен менше 12 відсотків, а водосховище Байе повністю висохло.

Погіршення нестачі води може перешкодити плану острова по збільшенню виробництва для вирішення глобальної проблеми нестачі мікрочіпів, викликаної пандемією.

Тайванський виробник високотехнологічних мікросхем є одним з найбільших і найбільш передових у світі, і європейські і американські автовиробники звертаються за допомогою до Тайбею.

Більш строгі обмеження, введені з лютого, змусили фабрики і промислові райони скоротити споживання води до 15% в деяких центральних і південних частинах острова.

За словами офіційних осіб, два великих наукових парки в центральному місті Тайчжун, де розташовано безліч високотехнологічних підприємств, які не підпадають під водний режим. Тайванська компанія з виробництва напівпровідників (TSMC), найбільший в світі контрактний виробник мікрочіпів, ініціює такі заходи, як скорочення використання води.

Останній раз Тайвань ввів водний режим в 2015 році, поки сильні дощі, принесені тайфуном, не послабили посуху.