Зеленський: Декілька російських бізнесменів запропонували допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив сьогодні, що кілька російських бізнесменів запропонували пожертвувати гроші, щоб допомогти Україні, зокрема, для підтримки нашої армії.

У відеоконференції з декількома російськими ЗМІ Зеленський сказав, що він отримав «сигнали» від кількох російських бізнесменів, у тому числі від мільярдера Романа Абрамовича, близького до президента Росії Володимира Путіна і під санкціями Європи та Великобританії.

«У нас були сигнали від нього та кількох інших бізнесменів, які пропонували: «Ми можемо допомогти так чи інакше, ми можемо щось зробити».

Дехто говорив, що готовий допомогти відновити країну після війни. “Ми готові перевести свій бізнес в Україну, ми живемо в Англії чи десь у Швейцарії, ми цього хочемо. Але як це зробити, щоб ми не потрапили до списку санкцій?”, – заявив Зеленський.

“Деякі люди не хочуть називати своє ім’я і кажуть, що хочуть допомогти нашій армії, незважаючи на те, що вони є громадянами Російської Федерації”, – сказав український президент.

Зеленський запевнив, що хоч би які бізнесмени були готові пожертвувати гроші на підтримку української армії, Україна готова «забезпечити їхню безпеку, надати робочі місця та дати можливість їхньому бізнесу рости».

«Я говорю конкретно про санкції в нашій країні. Ми можемо обговорити це, ми можемо обговорити зміну громадянства цих людей», — пояснив він, наголосивши, що «не обов’язково робити це публічно».

Як повідомляє Wall Street Journal, минулого тижня Зеленський попросив президента США Джо Байдена не накладати санкції на Романа Абрамовича, оскільки він може зіграти роль мирних переговорів між Україною та Росією.