Франція оштрафувала Google на 500 мільйонів євро за суперечку із засобами масової інформації

Французький антимонопольний регулятор оштрафував Google на 500 мільйонів євро за невиконання в повному обсязі тимчасових розпоряджень, виданих регулятором в суперечці зі ЗМІ країни, повідомляє Reuters.

Американський технологічний гігант повинен протягом наступних двох місяців подати пропозиції про те, як він буде компенсувати інформаційним агентствам та іншим ЗМІ використання їх новостей. Невиконання цієї вимоги призведе до додаткових штрафів до 900 000 євро в день.

Новинні видавці APIG, SEPM і AFP звинуватили технологічного гіганта в тому, що він не розмовляв з ними сумлінно, щоб знайти спільну мову при оплаті новинного онлайн-контенту, згідно з недавньою директивою ЄС, що встановлює так звані «суміжні права».

Сама справа зосереджено на тому, чи порушив Google тимчасові розпорядження, видані антимонопольним органом, який зажадав, щоб такі переговори були проведені протягом трьох місяців із засобами масової інформації, які їх запрошують.

APIG, що представляє найбільших видавців друкованих ЗМІ (Фігаро, Le Monde і т. Д.), залишається одним з позивачів, хоча і підписала рамкову угоду, тільки оскільки його дія була припинена до рішення антимонопольного регулятора.