Ердоган відправляє війська до Азербайджану строком на 1 рік

“Парламент Туреччини затвердив указ президента Реджепа Тайіпа Ердогана про відправку військ до Азербайджану, йдеться в документі, опублікованому на сайті парламенту”, – повідомляє ТАСС.

Згідно з указом, Туреччина направить свої війська до Азербайджану строком на один рік.

9 листопада президент Росії Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписали спільну заяву про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі з 10 листопада.

Згідно з документом, азербайджанська і вірменська сторони повинні зберегти займані ними позиції, а російські миротворці повинні бути розміщені в регіоні.

Меморандум про створення російсько-турецького центру спостереження за припиненням вогню в Нагірному Карабасі був підписаний 11 листопада після онлайн-переговорів між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу і міністром оборони Туреччини Хулуси АКАР.

ТАСС поцікавився, “чи впливає затвердження парламентом Туреччини указу, що передбачає відправку турецьких військ до Азербайджану, на тристоронню угоду щодо Нагірного Карабаху?”

«Ні, це їх суверенне рішення, яке, очевидно, пов’язано з участю турецьких військових в спільному миротворчому центрі з російськими військовими, які планують займатися технічним моніторингом ситуації, пов’язаної з реалізацією угоди», – заявив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко.