Компенсації компаніям, які закрилися під час зустрічі Байдена і Путіна

“Влада Женеви виплатить компенсацію компаніям, які були змушені закритися під час зустрічі президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. Повідомлення про це було опубліковано сьогодні на сайті Держради – уряду кантону”, – передає ТАСС.

«Державна рада прийняла постанову про компенсації підприємствам, що знаходяться в зоні безпеки, які були змушені закритися через саміт Росія-США, відповідно до указу від 9 червня 2021 року. Сьогоднішнє розпорядження визначає розмір і умови для виплати разових компенсацій», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку із зустріччю Володимира Путіна і Джо Байдена сьогодні в Женеві влади міста визначили зону безпеки, в якій діє особливий режим контролю. Він включає пішохідні алеї навколо Женевського озера і акваторію між ними, а також парки Ла Гранж і Про Вів. Доступ до зони, що охороняється, дозволений або за спеціальним пропуску, або на підставі документа, що підтверджує, що власник проживає у відповідному районі.

Після початку зустрічі двох лідерів і протокольних фотографій, переговори між ними продовжилися за закритими дверима. Разом з ними в бібліотеці Villa La Grange перебували міністри закордонних справ США і Росії Ентоні Блінкен і Сергій Лавров, а також перекладачі.