Знаменитий фонтан в Женеві був розкрашений у кольори прапорів США і Росії (ВІДЕО)

У Женеві підготовка до зустрічі російського президента Володимира Путіна з його американським колегою Джо Байдена вийшла на фінішну пряму. Саміт пройде сьогодні, 16 червня в парку La Grange на лівому березі Женевського озера.

Напередодні цієї найважливішої для РФ і США події, місто заповнили снайпери. «За добу до женевської зустрічі снайпери займають свої місця не тільки на дахах, а й по всій акваторії Женевського озера», – зазначив керівник європейського бюро МІЦ «Известия» Віталій Чащухін.

Під час приготувань до саміту увагу приділили навіть самим, здавалося б, незначним, дрібницям. Фонтан в Женеві в ніч з 15 на 16 червня засвітився квітами державних прапорів Росії і США. Таким чином, місто зустріне саміт президентів Володимира Путіна і Джо Байдена.

Женевська промислова служба (SIG), що відповідає за обслуговування фонтану, заявила, що Путін і Байден «проведуть довгоочікувану зустріч 16 червня», що є знаком визнання важливості міста, «як місця для миру і діалогу».

«SIG відзначає цю виняткову подію, освітивши падаючий водойму вночі кольорами американського і російського прапорів – білого, червоного і синього», – йдеться в заяві. Фонтан буде світитися цими кольорами в обидві ночі з 15 по 17 червня», – йдеться в повідомленні.

Представник SIG Анн-Клод Штайнер повідомила ТАСС, що це хороша традиція – освітлювати Женевський фонтан, всесвітню пам’ятку, кольорами прапорів в деяких важливих випадках, наприклад, в синій колір на честь Організації Об’єднаних Націй. «Ми освітлюємо фонтан до знаменних дат і подій. Саміт Росія-США – важлива подія для міста », – додала вона.

«Тільки сильний вітер може порушити наші плани, – сказав Штайнер. – Коли дуже вітряно, фонтан вимкнений. Але дощ не зупиняє його ».

Фонтан в Женеві – одна з емблем міста. Він радує городян і гостей з усього світу з 1891 року. У 1951 році водна товща досягла нинішньої висоти 140 метрів. На виході з сопла швидкість водяного струменя досягає 200 км/год. Кожну секунду перекачується 500 літрів води. Фонтан добре видно з вікон того місця, де відбудеться зустріч президентів США і Росії.