Село в Швейцарії буде платити іноземцям за переїзд в неї

Оригінальне вирішення демографічних проблем знайшли в Швейцарії, де влада одного з сіл будуть платити новим мешканцям за переїзд в населений пункт.

Однак, платити адміністрація села буде не відразу, а після закінчення десяти років, протягом яких іноземець буде зобов’язаний жити у віддаленому населеному пункті.

Оригінальна практика буде застосована в селі Альбинен, що розташована в кантоні Вале. Спеціально для закріплення даної ініціативи в правовому полі в селі буде проведено референдум. Голосування призначене на 30 листопада.желающим переехать в деревню Альбинен, будет предложена материальная помощь в размере 25 тысяч швейцарских франков

Особам, що бажають переїхати в село Альбинен, буде запропонована матеріальна допомога в розмірі 25 тисяч швейцарських франків. Також підтримка буде надаватися дітям, які зможуть розраховувати на виплату 10 тисяч франків.

Для участі у програмі необхідно буде відповідати декільком вимогам: бути не старше 45 років і прожити в селі не менше 10 років. Також іноземцю доведеться придбати нерухомість, не дешевше 200 тисяч франків.

Незвичайна ініціатива покликана залучити в село іноземних інвесторів, а також майбутніх мешканців, які будуть корисні для розвитку громади.

Якщо ви хочете знайти роботу в країні, то сайт www.eurabota.uaдопоможе вам в цьому. Вакансії завжди доступні на сторінці “Робота в Швейцарії“.