Швейцарська економіка на підйомі. Фахівці оптимістично оцінюють перспективи на 2018 рік

Дослідники Інституту економічних досліджень BAK Economics впевнено прогнозують, що економіка Швейцарії в 2018 році буде працювати краще, ніж передбачалося раніше. Прогноз аналітиків Інституту базується на очікуванні того, що в наступному році всі великі економіки, такі як Євросоюз, США, Китай продемонструють високі темпи зростання.

аналитический прогноз института экономических исследований BAK Economics Попит на швейцарські товари за кордоном буде досить високим. За оцінками BAK, експорт зросте на 5 відсотків. Очікується, що інвестиції в обладнання будуть рости також на рівні 5 відсотків. Але не тільки компанії, приватні особи будуть витрачати більше. Дослідники припускають, що особисте споживання збільшиться на 1,6 відсотка.

Згідно зі статистичними даними по безробіттю, опублікованими Державним секретаріатом з економічних питань (Seco), в листопаді 2017 року кількість безробітних була на 8 відсотків менше порівняно з листопадом кризового 2009 року. Дослідники BAK очікують, що Швейцарський національний банк (SNB) збереже негативні процентні ставки до початку 2020 року. Однією з причин цього є те, що, незважаючи на хорошу економічну ситуацію, малоймовірно, що збільшення відсоткових ставок у єврозоні очікується до 2020 року.

Всю корисну інформацію про вакансії і працевлаштування в Швейцарії можна прочитати на www.eurabota.ua.