Обнадійливі дані про ліки від коронавірусу Novartis

“Швейцарська фармацевтична компанія Novartis ліцензуватиме новий препарат для лікування коронавірусу, який вона розробила спільно з Molecular Partners. Про це стало відомо сьогодні після оптимістичних результатів випробувань продукту”, – пише Reuters.

Novartis заплатить 150 мільйонів швейцарських франків за внутрішнє ліцензування препарату Enzovibep, що випускається компанією Molecular Partners, щоб прискорити розвиток його виробництва та швидше отримати дозволи регулюючих органів.

Обидві компанії заявили, що отримали позитивні вихідні дані з дослідження фази 2 Enzovibep, противірусного препарату для лікування Covid-19, який відтепер розроблятиметься і вироблятиметься Novartis. Molecular Partners вже отримала аванс у розмірі 60 млн. франків за передачу ліцензії.

Повідомляється, що препарат на 78% ефективний проти коронавірусу, запобігаючи госпіталізації та смерті.

У його дослідженні брали участь 407 пацієнтів, які отримали одноразову внутрішньовенну дозу Enzovibep, і воно показало статистично значуще зниження вірусного навантаження через вісім днів.

“Дві дози препарату добре переносяться, і жодних непередбачених проблем зі здоров’ям та побічних ефектів не було виявлено», – сказали в Novartis. Проте подальші дослідження будуть продовжені.