Високопоставлений іранський генерал пообіцяв помститися Сполученим Штатам за вбивство Сулеймані

“Головнокомандувач Корпусу вартових ісламської революції “Аль-Кудс” Есмаїл Гаані заявив, що “відплата почалася” і США дорого заплатять за вбивство Касема Сулеймані два роки тому”, – повідомляє RT.

“Ми підготуємо ґрунт для жорстокої помсти Сполученим Штатам”, – сказав Гаані на церемонії пам’яті Сулеймані у місті Машад на північному сході Ірану.

“Скрізь, де це необхідно, ми мститимемося американцям за допомогою оточуючих їх людей і в їхніх власних будинках, без необхідності нашої присутності”, – пригрозив іранський головнокомандувач.

Крім колишнього президента США Дональда Трампа, який віддав наказ про напад на колону Сулеймані в Іраку 3 січня 2020 року, Тегеран звинувачує в тому, що він вважає терористичною атакою Сполучених Штатів та низку інших офіційних осіб США. Серед них колишній держсекретар Майк Помпео, колишній радник з національної безпеки Джон Болтон, колишній міністр оборони Марк Еспер, колишній директор ЦРУ Джина Хаспел, колишній виконувач обов’язків міністра оборони Крістофер Міллер та колишній міністр фінансів.

Гаані також порадив нинішній адміністрації Білого дому покарати винних у вбивстві Сулеймані, не чекаючи, поки це зроблять “його діти”.