ВООЗ: Європа є епіцентром пандемії коронавируса

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила сьогодні, що Європа є епіцентром пандемії коронавируса, що забрала життя 5 000 осіб у всьому світі, цитує Reuters.

З часу його появи в Ухані, в центральному Китаї, в грудні було зареєстровано понад 132 000 випадків коронавируса в 123 країнах, за словами керівника ВООЗ Тедроса Адама Гебреуса.

Тедрос оголосив, що ВООЗ ініціює план спільного реагування на поширення коронавируса. План дозволить людям і організаціям пожертвувати кошти для постачання працівників охорони здоров’я масками, рукавичками та іншим захисним одягом, а також інвестувати кошти в дослідження і розробки, що дозволяють створити вакцину проти коронавируса.

Обмеження соціальних контактів є перевіреним і випробуваним методом уповільнення поширення вірусу, але це не панацея, сказав старший експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан. Кожна країна вирішує, які заходи вжити проти коронавируса.

За даними ВООЗ, діагностика і ізоляція інфікованих людей, а також відстеження того, з ким вони вступили в контакт, і вибірка контактів повинні бути частиною загальної стратегії боротьби з поширенням коронавируса.