Способи еміграції до Швеції

Ось уже котрий рік країни Скандинавії є еталоном за рівнем життя своїх громадян. Дана держава є бажаним місцем проживання ще й тому, що багато хто думає, що там дуже м’яка міграційна політика і лояльне ставлення до біженців. Чи так це насправді? Чи можлива щаслива еміграція на постійне місце проживання в Швецію нашими співвітчизниками? На ці питання ми відповімо в даній статті.

способи міграції до Швеції

Зміст

  1. Реальність міграційної політики
  2. Життя біженця
  3. Способи міграції

Реальність міграційної політики

Багато хто сподівається, що по приїзду досить звернутися в поліцію, імміграційну службу, запросити притулок, і все. Ось воно щастя: перебування в висококомфортабельному таборі з триразовим харчуванням, а в перспективі отримання громадянства і велику соціальну допомогу, і мрія про райське життя втілитися в реальність. Давайте ж розберемося про казковість таких думок, які ніяк не підтверджуються на практиці. Адже формально це Скандинавська держава давно приєдналася до міжнародного закону про біженців та надає мігрантам тимчасове житло. Але для того, щоб еміграція до Швеції відбулася, необхідно відповідати статусу вимушеного переселенця: залишати рідну країну через війну, геноцид, природні стихії або інші політичні репресії.

Життя біженця

Табір для іммігрантів надає харчування не на найвищому рівні, а проживати доведеться з реальними неблагополучними категоріями населення. Крім того, держава не гарантує ваше подальше перебування в країні. Рік від року число відмов для мігрантів невблаганно зростає. Законодавство постійно шукає лазівки для небажаних біженців. Навіть в разі еміграції з небезпечного району ви перетинали кордони благополучних місць проживання, вам відмовлять в підтвердженні статусу вимушеного переселенця.

Способи міграції

Існує безліч фірм, які пропонують шахрайські схеми, як виїхати до Швеції на ПМП: помилкові історії, підготовка до співбесід та ін. З їх допомогою багато людей здійснили переїзд до Швеції, але ймовірність зазнати фіаско дуже велика. Перше, з чого треба починати ваше нове життя – це з вибору законного способу міграції в країну.

Трудова міграція в дану країну здійснюється тільки за офіційним запрошенням фірми або якщо існує дефіцит робочих за даною професією.

Інші способи як емігрувати до Швеції з України:

  1. Створення реально дієвого бізнесу в Швеції.
  2. Переїзд до родичів.
  3. Офіційний або цивільний шлюбу з корінним жителем.

Пам’ятайте, що ви будете постійно схильні до перевірок з боку держави тому створити фіктивний шлюб не вдасться.