Новий пункт пропуску збудують за два роки

Новий пункт пропуску на кордоні з Польщею

Ні для кого не секрет, що на кордоні з Польщею в чергах завжди стоїть величезна кількість автомобілів. Тому, в 2017 році планується розпочати будівництво нового міжнародного пункту пропуску “Нижанковичі – Мальховичі” на українсько-польському кордоні. Таку інформацію надали представники Львівської митниці ДФС. Як говорилося в прес-релізі, через цей пункт щодоби зможе проїхати близько 3 тисяч автомобілів, що великою мірою допоможе уникнути величезних черг на митницях.

Польська сторона вже заявила, що до кінця цього року і до початку наступного року готова ввести в дію два нових пункти пропуску “Грушів-Будомєж” та “Угринів-Долгобичув”. До кінця поточного року польською стороною буде розроблено проект будівництва пункту пропуску, у 2017 році планується розпочати будівельні роботи. Орієнтовний термін будівництва – до 2 років. При цьому, у митниці відзначають, що для відкриття пункту “Нижанковичі – Мальховичі” необхідно буде укласти окрему угоду між урядами України та Польщі.

Так само, в рамках реалізації угоди між урядом України і Польщі про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги планується проведення робіт по капітальному ремонту і реконструкції під’їзних доріг до міжнародних пунктів пропуску, а саме пунктів пропуску: “Смільниця – Кросценко”,”Грушів – Будомєж”,”Нижанковичі – Мальховіце”,”Рава-Руська – Хребенне”. Також, у серпні посол України в Польщі Андрій Дещиця виступив за збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.