Як переїхати до Німеччини

Кожному хочеться поліпшити якість життя, щось змінити. Чомусь багато хто вирішує, що найкращим рішенням буде покинути Батьківщину, стати громадянином Німеччини, назавжди. Дане бажання цілком обґрунтовано, адже ФРН є однією із забезпечених держав, яка динамічно розвивається, вона значно випереджає за рівнем, культури та життя.

як переїхати в Германію

Як отримати громадянство Німеччини? Ще зовсім недавно оформлення та отримання ПМП в Німеччині, оформлення документів, що стосуються проживання там, було дуже трудомісткою, витратною справою. Оформлення громадянства – пізніше. Далі будуть розглянуті, варіанти отримання відповідних документів, відштовхуючись від потреб конкретної країни та від Євросоюзу взагалі.

Зміст

  1. Загальні підстави набуття громадянства
  2. Підстави набуття громадянства, властиві тільки Німеччині

Загальні підстави набуття громадянства

Після приєднання ФРН до Євросоюзу, норми, що стосуються імміграції, пом’якшилися, але, природно, від потенційного «нового громадянина ФРН» потрібні значні зусилля і фінанси. Отже, як отримати дозвіл на постійне місце проживання в Німеччині? Перш за все, звичайно, за допомогою традиційних для Європейського Союзу підстав. Які вони?

  1. Возз’єднання зі своєю сім’єю. Коли в іммігрантів є за кордоном родичі або існує перспектива укласти шлюбний союз з німцем, то оформлення паперів значно спрощується. До слова сказати, придбання громадянства через шлюб є менш витратним способом.
  2. Працевлаштування в Німеччині з подальшим отриманням робочої візи є досить складним способом. Активна участь роботодавця є неодмінною умовою. Одним з дуже прикрих моментів є доказ, того що вакантне місце, на яке претендує іноземець, німцеві нецікаве.

Підстави набуття громадянства, властиві тільки Німеччині

Кожна країна має ряд причин, за якими оформляється громадянство. Як отримати ПМП в Німеччині за допомогою характерних способів, які притаманні тільки цій країні?

  • підтвердження статусу біженця, слабкий варіант: якщо становище спростовується, то питання про те, як іммігрувати в Німеччину, відпаде сам собою;
  • доказ своїх німецьких коренів;
  • доказ своїх єврейських коренів;
  • проходження навчання.

Ці правила застосовні для всіх, неважливо з України іммігрант, або, з Казахстану чи з Білорусії. Громадянину України, та будь-якому іншому громадянину – всім необхідно надати відповідні підстави, щоб придбати ПМП.