Молодий чоловік 28 років прожив під замком у будинку

Стокгольмська поліція затримала 70-річну жительку шведської столиці за підозрою в незаконному утриманні під замком її сина протягом 28 років, починаючи з 12-річного віку.

Цей факт виявила родичка, яка прийшла відвідати жінку і, увійшовши до квартири, побачила наляканого до смерті чоловіка з беззубим ротом і ногами, покритими ранами і саднами, який насилу міг стояти на ногах і відповідати на питання.

За словами родички, вона роками підозрювала матір в ізоляції сина від суспільства. Коли жінку доставили до лікарні, родичка вирішила оглянути квартиру, де підтвердилися її найгірші побоювання. Вона відразу ж викликала швидку допомогу, і 41-річний чоловік був доставлений до лікарні. Лікарі описують його стан, як важкий.

За словами інших знайомих, мати забрала сина зі школи на самому початку сьомого класу, і з тих пір він весь час перебував під замком. Його мати припустила, що всі – родичі, сусіди, знайомі і суспільство в цілому – хочуть заподіяти їм шкоду, і тільки вона може захистити обох.

В інтерв’ю газеті родичка розповіла, що в юності підозрювала, що з цією сім’єю щось не так. Але коли вона поділилася своїми підозрами з іншими, ніхто не захотів її слухати, тому вона перестала піднімати це питання. Вона не могла описати те, що побачила в квартирі. “Це було велике звалище, яке не прибиралося десятиліттями. Як у фільмі жахів», – сказала вона.

На сьогоднішній день поліція поки не допитала ні мати, ні її сина.