Хімічна кастрація для ґвалтівників у Пакистані

Хімічна кастрація для ґвалтівників у Пакистані

Хімічна кастрація для ґвалтівників у Пакистані. Про це повідомив парламент країни.

“Парламент Пакистану ухвалив закон, який передбачає хімічну кастрацію як можливе покарання для серійних ґвалтівників та прискорений судовий розгляд процесів над підозрюваними у сексуальних злочинах (для цього мають створити окремі суди)”, – повідомляє CNN.

Депутати ухвалили новий закон проти зґвалтувань. Він дозволяє суду призначати хімічну кастрацію деяких злочинців та передбачає організацію спеціалізованих судів для прискорення судового розгляду.

Хімічна кастрація, яку здійснюють за допомогою ліків, практикується у Польщі, Південній Кореї, Чехії та деяких штатах США.

Закон передбачає, що рецидивісти, злочинці, які брали участь у груповому зґвалтуванні, одержують вирок у прискореному порядку.

Новий закон дасть жертвам можливість без страху подавати скарги, тому що їхню особу буде захищено державою.

Роль жінок у поліції та захисті свідків також буде покращена.

Новий закон з’явився на тлі зростаючої кількості повідомлень про сексуальне насильство щодо жінок та дітей у Пакистані, які привернули міжнародну увагу.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати причини сексуальних посягань замість того, щоб вдаватися до суворіших покарань.

«Замість відволікати увагу, влада має зосередити увагу на важливій роботі з реформування, яка спрямована на усунення причин сексуального насильства», — заявила Amnesty.