Кривавий інцидент в Хартумі. Кількість жертв зросла до 60

«Число загиблих в результаті нападу служб безпеки на демонстрантів в столиці Судану Хартумі в понеділок зросла до 60»,- повідомили місцеві медичні джерела, пов’язані з місцевою опозицією.
Агентства пишуть, що військовий і поліцейський напад в понеділок є найкривавішим інцидентом в Судані після повалення президента Омара ель-Башира в квітні.
Протест демонстрантів перед штаб-квартирою Міністерства оборони в Хартумі тривав протягом кількох тижнів у зв’язку з тривалими переговорами цивільних лідерів з правлячою Тимчасовою військовою радою щодо складу нового органу, який очолить уряд в країні.
Рада заперечувала, що війська застосували зброю проти протестуючих, і заявила, що напад був спрямований тільки на знищення злочинців з натовпу. У вівторок генерал Абдель аль-Фаттах Бурхан, оголосив, що опозиція несе спільну відповідальність за гостроту інциденту в столиці.
Після нападу акція протесту перед резиденцією Міністерства оборони, яка тривала кілька тижнів, була припинена, а натовп розігнаний. Тимчасова військова рада також оголосила, що не буде дотримуватися попередніх угод з опозицією.
Переговори про те, як передати владу цивільним особам і виконати умови, встановлені військовими, які хотіли зберегти вплив на ситуацію в країні, були розпочаті 28 квітня. В середині квітня, незабаром після повалення Башира і захоплення влади Тимчасовою військовою радою, у будівлі Міністерства оборони почалися акції протесту.
Соціальні заворушення в Судані спалахнули в грудні минулого року. Спочатку вони були викликані зростанням цін, а також браком продовольства і палива. Але незабаром вони почали вимагати відставки Башира, який правив країною протягом майже 30 років . Під тиском він подав у відставку 11 квітня.